Ασυνείδητο και Γραφή: Χαρτογραφώντας τον Αχαρτογράφητο ψυχισμό μας

2024-05-17

Πώς σας φαίνεται ένα ταξίδι στον κόσμο του ασυνείδητου; Το σεμινάριο "Ασυνείδητο και Γραφή" σας προσκαλεί να καταδυθείτε στα βάθη του εσωτερικού σας κόσμου και να ανακαλύψετε νέες διαστάσεις της ζωής και της δημιουργικότητάς σας.

Γιατί τα όνειρα είναι τόσο σημαντικά; Τι έχουν να μας πουν για τη ζωή μας και πώς θα καταλάβουμε τη γλώσσα τους; Τι είναι η Mandala; Μήπως πρόκειται για ένα διαφορετικό ημερολόγιο που θα γίνει το εργαλείο το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους για την έκφρασή μας; Πώς οι σουρεαλιστές συγγραφείς και καλλιτέχνες θα μας βοηθήσουν να ανοίξουμε τις πύλες της φαντασίας μας και να επιτρέψουμε σε λέξεις και συναισθήματα να ρεύσουν ελεύθερα; Γιατί κάποια σύμβολα και μύθοι παραμένουν διαχρονικά σε όλους τους πολιτισμούς; Με ποιον τρόπο η ελεύθερη και αυτόματη γραφή μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας;

Πάρτε την παιγνιώδη και εξερευνητική δημιουργική σας διάθεση και ελάτε να δώσουμε απαντήσεις και να χαρτογραφήσουμε μαζί τον αχαρτογράφητο ψυχισμό μας!

Ημερομηνία έναρξης: Τρίτη 28 Μαΐου

Κάθε Τρίτη 19:00-21:00

Διάρκεια: 6 συναντήσεις

Κόστος: 80 ευρώ

Για δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε μήνυμα στο messenger των Εκδόσεων Αλάτι Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι ή στο ekdoseisalati@gmail.com

Η Ματίνα Αναγνωστοπούλου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία και τη Θεραπεία μέσω Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει ειδικευτεί στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Ειδική Αγωγή με έμφαση στην Υποστήριξη Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης. Από το 2012 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και εργάζεται με συμβουλευτική ενηλίκων, γονέων, παιδιών και εφήβων, με μαθησιακές δυσκολίες, και διαχείριση άγχος και θυμού. Τα τελευταία χρόνια συντονίζει ομάδες ενηλίκων και διδάσκει σε σεμινάρια διά ζώσης και μέσω διαδικτύου. Προσπαθεί να λύσει τον γρίφο του εαυτού της και των άλλων μέσα από το γράψιμο, το διάβασμα και τη φωτογραφία. Ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας Πάρου, εκδότρια του λογοτεχνικού περιοδικού "Φάρος" και ισόβια μαθήτρια.