ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΕΤΑ

2020-04-04

Το ουράνιο τόξο έχει αποστολή

Το ουράνιο τόξο από το πρωί ήταν σε εγρήγορση. Τα σύννεφα από το βράδυ το είχαν ενημερώσει ότι μες στη μέρα θα μαζεύονταν για να ποτίσουν τη γη. Μέρες τώρα το ουράνιο τόξο περίμενε και προετοιμαζόταν. Είχε πλύνει τα χρώματά του για να είναι λαμπερά και φωτεινά. Τα είχε στεγνώσει και σιδερώσει με μεγάλη προσοχή. Τα είχε ενώσει με τη σειρά∙ πρώτα το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο, το πράσινο, το γαλάζιο, το μπλε, το μωβ.
Επιτέλους τα σύννεφα μαζεύτηκαν ψηλά στον ουρανό. Στην αρχή ακούστηκαν ψιχάλες και στη συνέχεια ακολούθησε δυνατή βροχή. Το ουράνιο τόξο περίμενε με ανυπομονησία τη σειρά του. Έπρεπε σήμερα να πετύχει το σκοπό του οπωσδήποτε. Οι άνθρωποι μέρες τώρα ήταν κλεισμένοι μες στα σπίτια τους. Έπρεπε να τους δώσει λίγη χαρά.
Όταν η βροχή σταμάτησε, έτρεξε να βγει. Προσπάθησε να περάσει από κάθε χαραμάδα, να μπει από κάθε κλειδαρότρυπα για να δώσει το μήνυμα. Στο τέλος μέχρι να απλώσει τα χρώματά του από τη μια άκρη του ουρανού ως την άλλη, άνθρωποι είχαν βγει στα μπαλκόνια και τις αυλές του και το χαιρετούσαν. Υπάρχει ελπίδα τελικά, ήθελε να τους πει. Μόνο κάντε λίγη υπομονή. Και οι άνθρωποι σαν να κατάλαβαν τη σκέψη του, γιατί χαμογελούσαν. 

* Το κείμενο έγραψε η Μαρία Κουρέτα - παρακολούθησε τον Α' κύκλο του εργαστηρίου συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι. Γράφτηκε με αφορμή την παρακάτω συγγραφική πρό(σ)κληση.